Utflyktsdag på landsbygden

Idag har vi haft en skön dag och börjat landa lite mer här. Jag gick upp och tog en löprunda runt området och testade att springa ut på de smala, upphöjda stigarna längst med risfälten. Riktig rolig traillöpning måste jag säga med massa lera och ojämn mark. Jag hade på mig badkläder under träningskläderna och sprang ner till floden och doppade mig i det svala vattnet. Väl hemma igen satte jag mig med ett annat par som är från England och satt och åt frukost och pratade med dem och en mexikansk kille i flera timmar. De är här och volontärjobbar på gården. Paret hade också sagt upp sig från deras jobb och letar efter inspiration till en annan livsstil. Så inspirerande att höra andra människor dela sina livshistorier.

Vid lunchtid kom ägaren till gården och sa att vi får åka in och äta lunch i den närliggande byn då de hade missat att laga lunch till oss. Vi cyklade in till den lilla staden Phong Nha som visade sig vara en riktig turisthåla. Det är pågrund av att den ligger här i nationalparken och många turer utgår därifrån. Vi hade blivit rekommenderade en restaurang som var den absolut turistigaste vi varit på hittills, visserligen väldigt fin och coolt inredd men vi gillar att äta mer lokalt och verkligen uppleva den ”äkta” maten och kulturen där vi är. Men men, det blir inte 100% varje gång. Vi cyklade sen vidare genom stan och kom till ett helt otroligt vackert område där floden gick precis bredvid vägen och på andra sidan resta sig höga berg täckta av djungel. Vi stannade ett tag och bara njöt vid flodkanten.

Jag håller på att sätta ihop en FAQ till bloggen och till instagram med frågor som jag ofta får. Om det är något du undrar över kan du skriva din fråga här i kommentarerna eller gå in på min instagram på storafamiljeresan och ställa frågan där i min händelse.

Annons

2 reaktioner till “Utflyktsdag på landsbygden

  1. Tråkigt att ni hamnade i en turistfälla på lunchen. Men bättre tur nästa gång. Det ser verkligen vackert ut där ni är nu. Ska bli intressant att läsa din FAQ med svar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s