OM

Vi är en liten familj om tre som består mig – Mikaela, min sambo Chris och vår underbara dotter Nikki som är två och ett halvt år. Sedan i våras bor vi på en ö ute i Stockholms skärgård.

Chris lämnade finansbranchen för ett par år sedan för att följa drömmen att arbeta med händerna som kock. Han älskar skidåkning, downhill-mountainbike och att vara ute i naturen. Jag är utbildad jurist men har senaste året jobbat heltid med ekonomi och personal för vår gemensamma restaurang som vi hade på Södermalm i Stockholm. Jag är också utbildad yogalärare och massageterapeut och precis som Chris älskar jag att spendera tid ute i naturen.

Vi har länge känt att vi vill leva en annorlunda, enklare livsstil utan fokus på status och prylar. Dessutom har vi båda längtat efter att spendera mer tid med Nikki än vi kunnat göra när båda jobbat. Så nu är restaurangen såld och vi ska ut på äventyr ihop hela familjen!

Vi kommer den 13 januari 2020 resa iväg från Stockholm för en medveten resa utan hembiljett. Vi kommer att från Helsingfors ta tåget till Moskva och sen därifrån startar en spännande resa med Transmongoliska järnvägen genom Sibirien, Mongoliet och Kina. Vår första plan är att ta oss ner till södra Vietnam med tåg.

Vi kommer att göra många stopp längst med vägen och blogga om vår tid på resande fot.

Välkommen att följa oss!

Annons