Första dagen på vårt boende på en ekologisk farm i mitten av Vietnam

Tänk. Vi har rest tusentals mil med tåg för det här.


Från Ryssland och Mongoliets iskalla dagar (som vi också njöt av) till den ljumma djungeln och risfälten i mitten av Vietnam där vi är nu. Helt otroligt att man kan ta sig såhär långt och vidare med tåg (även om vi var tvungna att hoppa tågresan genom Kina). Vilken fantastisk resa det här har varit hittills, och vi ser så mycket fram emot fortsättningen av den.


Vi bor nu på en ekologisk bondgård mitt ute bland risfälten i nationalparken Phong Nha Ke Bang. Vi blev upphämtade vid tågstationen i morse och när vi efter 45 min kom fram timl gården kände vi bara ”YES, det är det här vi längtat efter”. Med utsikt över risfält och vackra berg, bra rum och en massor av djur och växter för Nikki att upptäcka. Trädgården nedanför vårt rum är fylld med lila blommor och till de blommorna dras fjärilar, framförallt en sammets-svart fjäril, stor som en handflata som är så vacker mot de lila blommorna. Ska se om jag lyckas ta en bild på dem någon dag.

Vi lånade cyklar här (med barnstol!) och cyklade iväg längst de vackra landsvägarna till den närliggande floden för att bada. Vi har längtat så efter att bada då vi även vinterbadar i Sverige men inte fått till det hittills under resan. Sen cyklade vi runt lite i den närliggande byn och njöt av vyerna över risfälten. Sen tog jag en löptur på eftermiddagen (varit för mycket stillasittande för min smak, nu jäklar) innan vi åt middag ihop alla som bor här. Så trevligt då vi inte haft jättemånga sociala kontakter hittills i och med att väldigt få vi träffat under resan har pratat engelska….

Det finns massor att upptäcka här i nationalparken och vi tror vi kommer stanna här ett tag. Kanske hjälpa till lite på gården och se till att få lite färg på våra bleka (halvt genomskinliga) kroppar. Men nu är det läggdags för oss!

Annons

4 reaktioner till “Första dagen på vårt boende på en ekologisk farm i mitten av Vietnam

  1. Ser ut som en resebroschyr på bilderna. Men risfält…då tänker jag på ormar, jag har ormskräck. Har läst att många dör när de jobbar i risfälten på grund av ormbett. Var försiktiga med lilltösen. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s