Tågresa mellan Seoul och Mokpo – på väg till Jeju

On the road again… Vi tog höghastighetståget KTX vid lunchtid och reste 370km från Seoul ner till Mokpo i södra Sydkorea. Vi trodde att vi skumme hoppa på något ultramodernt som såg ut som att det kom från framtiden men tåget var ganska gammalt och slitet måste jag säga… Naturen runt tågspåret var inte så mycket att titta på, mest åkermark men några fina bergiga partier åkte vi igenom. Men resan gick snabbt och vi var framme på 2,5 h.

Ägaren till vårt hotell i Seoul frågade förvånat när jag pratade med honom om tågbiljetter: ”Varför flyger ni inte bara istället för att ta tåget?”. En uppfattning som tyvärr många har idag… Visst tar tåg längre tid och är många gånger dyrare än att flyga, men om alla försöker minska sitt flygande och tar tåget lite oftare så kommer vi kunna resa för en mer hållbar framtid. Det är dessutom riktigt trevligt att åka tåg och man får ofta en väldigt genuin och icke-turistig upplevelse. Vi fick till exempel en fin kontakt med en gammal kvinna som blev väldigt förtjust i Nikki och började ge henne kakor. Nikki som är ganska lättmutad av sig tog direkt den gamla damen till sitt hjärta.


Nu sitter vi i alla fall och tar det lugnt på vårt hostel här i Mokpo. I morgon bitti ska vi ta en båt över till Sydkoreas största ö; Jeju som ska vara otroligt lugn, vacker och naturskön. Vi har inte bokat boende ännu och vet inte riktigt var på ln som vi vill bo ännu. Ön är ganska stor ändå så man vill bo i ett område som är nära det man vill besöka. Jag har hört att Jeju City inte är någon höjdare så vi tänkte i alla fall hålla oss därifrån. Vi tänkte stanna på Jeju en vecka (tror vi) innan vi rör oss mot Vietnam (eller KANSKE tar färjan över till Japan några dagar… vi får se ).

Annons

En reaktion till “Tågresa mellan Seoul och Mokpo – på väg till Jeju

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s