Matupplevelse med färsk bläckfisk i Mokpo

Mokpo kanske inte är en stad vi skulle besöka om det inte var så att färjan till Jeju går härifrån tidigt i morgon bitti. Den går vid 9-tiden men vi har inte lyckats lista ut hur vi köper biljetter så vi tänkte ta oss dit redan till 07:30 för att vara på den säkra sidan. Troligtvis är det bara att köpa i terminalen men man vet ju aldrig… Efter att ha vilat lite på vårt hostel gav vi oss ut på stan. Vi fick uppfattningen av att den var en ganska sliten stad men vi hittade en spännande matmarknad där vi gick runt ett tag och förundrades av hur många olika algsorter och grönsaker de sålde där i de trånga gränderna.

Spännande matmarknad
Färskt sjögräs
Så mycket fina grönsaker


Mokpo är en hamnstad och känd för att ha väldigt fin bläckfisk så vi kollade upp ett ställe som fått bra omdömen, Dokcheon, och gick dit. Det var lite svårt att hitta då namnet stod endast med koreanska bokstäver utanför. När vi kommer in möts vi av flera akvarium med bläckfiskar som simmar omkring och en lite småbutter koreans gubbe muttrar något på koreanska som vi uppfattar är att ta av oss skorna. I halva restaurangen fanns vanliga bord och stolar och på andra halvan satt man på golvet. Vi slog oss ner vid ett golvbord efter lite protester från Chris. Ställer var fyllt med olika koreanska sällskap som satt och njöt av maten. Ingen i servisen pratade engelska men vi fick tillslut till vår beställning på en bibimbap med bläckfisk och någon spicy stir fry och med bläckfisk. En härlig sak på restaurangerna här i Korea är att det alltid (iaf hittills) kommer in ett gäng smårätter innan maten. T ex kimchi och andra picklade grönsaker.

Spännande smårätter serveras
”Tycker inte om den”

Vi alla älskade maten. Bläckfisken var den färskade och möraste jag smakat och det roligaste var att Nikki också tyckte det var jättegott. Hon åt säkert en egen vuxenportion bläckfisk själv och bad om mer hela tiden. Härliga unge, det märks att du är uppväxt med två matnördar. Koreanerna runt vårt bort tittade förundrat på Nikki, skrattade och sa att hon hade en koreansk själ.

Färskaste bläckfisken vi någonsin ätit
Alltid lite kaos runt oss när vi är ute och äter
…tillslut blev det lite för busigt så då tackade vi för oss och styrde kosan hemåt

Nu är vi på vårt hostel. Både Chris och Nikki sover och jag ska också krypa ner nu. Ny, spännande dag i morgon!

Annons

3 reaktioner till “Matupplevelse med färsk bläckfisk i Mokpo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s