Framme på Jeju island i Sydkorea

Kolla den här soluppgången vi fick njuta av i morse från båten. Vid nio avgick den från Mokpo och det tog ungefär 4,5 h annan vi kom fram till ön Jeju. Det är Sykoreas största ö och en populär semesterort bland koreanerna.


Väl framme tog vi bussen från Jeju City ca två timmar till östra delen av ön till ett litet guesthouse mitt ute bland berg, fält och skog. Så vackert och hela våra kroppar fylldes av lycka över tystnaden, den friska luften och fågelkvittret. Luften känns ärligt talat som i ett växthus – fylld av dofter och syre. Det är inte varmt (men såå mycket varmare än vi är vana vid…) ca 10 grader men när solen är framme känns det härligt. Det märks på naturen att det är ett riktigt varmt ställe på sommaren med bland annat palmer överallt.


Ägaren skjutsade oss till en liten restaurang i närheten som serverade bla en underbar ramen med färska skaldjur så som tre sorters musslor, squid, bläckfisk, räkor och krabba.


Guesthouset ligger precis i början av en vandringsled upp till toppen av ett litet berg så jag tänkte ta en liten hajk upp dit i morgon. Längtat efter att röra på mig i naturen. Känns härligt att vara här!

Annons

En reaktion till “Framme på Jeju island i Sydkorea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s