Våra tankar om Coronaviruset och vår fortsatta resa till Kina

En del har skrivit till oss och frågat om våra tankar ang. Coronaviruset i Kina. Vi fick höra om det från en vän som länkade till en CNN-artikel när vi var på tåget ner till Ulan-Bator. Samtidigt mejlade några nya vänner vi mött på tåget också en artikel om det. Vi sitter nu, och har suttit flera dagar, och dividerar hur skjutton vi ska göra med fortsättningen på vår resa. Why now?! (Eller överhuvudtaget såklart, men ändå…)


Vi ska avvakta lite och se vad som händer. Vi läser alla nyheter vi hittar om utbrottet. Vissa är ren skrämselpropaganda och ”klickbetes”-artiklar och vissa är mer nyanserade. Det är stor skillnad från hur t ex nöjestidningar som Aftonbladet skildrar det här om man jämför mot hur mer informativa nyhetssidor som CNN och Al Jazeera skildrar det. Framförallt läser vi från UD och WHO och liknande objektiva myndigheter. Vi vill så gärna göra tågresan mellan Ulan-Bator och Peking genom Gobiöknen, men det är inte värt det om vi riskerar vår hälsa.


Beroende på vilken information vi får nu de närmsta dagarna så bestämmer vi hur vi gör. UD avråder inte från resor till Kina och om man tänker på antalet människor i Kina så är utbrottet väldigt begränsat och Kina har vidtagit stora åtgärder för att det inte ska spridas. De som har dött har varit äldre och sjuka. Men ett alternativ vi funderar på är att skippa Kina helt nu, och då spara vår inresa till Kina i visumet om det lugnar sig senare, och, tråkigt nog, flyga till Vietnam härifrån Ulan-Bator. Då mellanlandar vi i Sydkorea och kanske passar på att stanna en vecka eller två där innan vi tar nästa flyg till Hanoi för att sen fortsätta med tåg därifrån.

Alternativt tar vi ändå tåget till Peking och bor en natt där på vårt redan betalda hotell och sen flyger eller tar snabbtåget direkt ner till Vietnam.


Vi håller tummarna på att, om vi inte åker in i Kina, kanske kan få tillbaka lite pengar från vår reseförsäkring då de här tågbiljetterna var dyrast.


Fortsättning följer!

Ps. Innan någon skriver att vi ska tänka på Nikkis säkerhet så är det SJÄLVKLART att allt vi gör så gör vi det med hennes säkerhet i första rummet. Det är därför vi har de har tankarna, hade det bara varit jag och Chris hade vi åkt utan att blinka baserat på den objektiva faktan vi läst från UD, WHO osv. Vårt beslut kommer baserat på fakta från objektiva myndigheter och inte artiklar från ex. Aftonbladet.

Annons

6 reaktioner till “Våra tankar om Coronaviruset och vår fortsatta resa till Kina

 1. Jag följer med glädje din blogg och önskar er det bästa hur ni än väljer. Själv är jag för gammal för att göra en sådan resa, därför är det extra kul att läsa om er resa. Ni är beundransvärda och lilla Nikki helt förtjusande. Lycka till!

  Gilla

 2. Tror ni gör rätt i att sila artiklar och mer höra med UD vad de anser. Tråkigt om ni måste avstå Kina. Nu har de ju isolerat de städer de hittat viruset i och det kanske inte ens är i närheten av Peking. Kör man med munskydd så ska det väl inte vara så farligt ändå? Läste på instagram att du skulle se en musikshow och att Chris är lite krasslig så jag passar på att skicka Krya på dig hälsningar till honom.

  Gilla

  1. Nej, det är långt ifrån Peking men man bli ju lite orolig.. vi får se hur vi gör i morgon! Tack, han har varit krasslig några dagar och vi hoppas det blir bättre snart.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s