Ute på tur i Mongoliet

Idag har varit en ganska blandad dag. Både helt fantastisk, och lite mindre fantastisk. Planen var att åka ur på en guidad tur till Terelj National Park och besöka lite olika platser där för att sen åka och besöka en nomadfamilj och äta lunch där. Grundtanken var att vi ville besöka ett nomadboende och sen tackade vi ja till det andra när vårt värdpar föreslog den här heldagsturen. Det bästa med turen var att få se det fantastiska slättlandskapet runt Ulan-Bator. Vackra, snötäckta vidder kantade av bergskedjor. Samt att besöka buddisttemplet; Aryabal, som låg ca två timmar från Ulan-Bator.

Upp dit var det en liten hajk och en rätt rejäl stigning. Det fanns en gångväg men nyfikna (dumma) som vi är så tog vi en annan, lite mer ”off-road” väg upp vilket hade varit härligt om inte Nikki absolut inte ville gå själv utan bara bli buren hela vägen. Efter de sista trapporna kändes det som att vi hade fått ett ordentligt träningspass, men det var det så värt. Både vägen upp och väl uppe var det så otroligt vackert. Vi gick in i templet som var prytt av vackra tyger och mattor på golvet att sitta att meditera på. Jag som hållit på lite med meditation blev väldigt sugen på att åka tillbaka dit på sommaren och besöka det som en deltagare. Det gick dessutom en massor av vackra, långhåriga hästar runt omkring templet som gjorde Nikki väldigt förtjust.

Det som gjorde dagen mindre bra var att utan vår vetskap blev besöket hos nomadfamiljen inställt. Helt plötsligt befann vi oss på en vanlig restaurang och jag försökte fråga han som körde oss och han sa bara att det var ”too cold”. Trist då det var höjdpunkten på dagen och varför vi gjorde turen från början. Tråkigt men vi får se om vi kommer iväg på den en annan dag. Sen fastnade vi på vägen tillbaka i den galna rusningstrafiken. Vi har inte varit med om något värre tidigare! Tog oss säker två timmar av stillastående och krypkörning tills vi äntligen kom tillbaka till vårt hostel. Ulan-Bator är lika stort som Stockholm och de har ingen tunnelbana så alla åker bil och det blir kaos varje gång alla ska hem från jobbet.

I morgon tänkte jag gå på ett yogapass här i krokarna. Känner att jag saknar yogan och att jag behöver sträcka ut mig ordentligt efter allt tågresande. Njuter för fullt över där vi är nu, men längtar lite tills vi kommer till något yogaställe (kanske Bali) där man kan gå på pass varje dag. Så länge nöjer jag med med lite korta pass här hemma.

Annons

5 reaktioner till “Ute på tur i Mongoliet

 1. Ni fick ju en härlig tur trots utebliven visit hos nomadfolket. Kanske en anledning till att åka tillbaka någon gång. Jag klarar mig inte heller utan yoga och gör ett kort pass varje morgon.
  Skulle ni till Peking sedan? Har ni hört om cirkaviruset och att man satt tre miljonstäder i karantän i Kina? Var försiktiga.

  Gilla

  1. Ja det var en härlig tur.
   Ja, vi håller på att dividera om hur vi ska göra med Kina. Vi ska avvakta lite nu och se vad som hände de närmsta dagarna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s