Utflyktsdag och reseplanerna framöver

Jag sitter på golvet i vårt family room här på vårt mysiga lilla hostel i Jeju. En sak som är härlig här i Korea är att de värmer upp rummen genom golvvärme så alla golv är varma och sköna. I och med att vi är på en ö nu är luften lite svalare men solen skiner och det verkar bli en vacker dag. Jag vaknade (som alltid) innan Chris och Nikki och gav mig ut på en liten hajk upp för början av en vandringsled som startar här vid vårt hostel, Jeju Olle trail. Luften var frisk och det låg en dimma över marken när jag började leden som går upp för ett litet berg. Det tog kanske tjugo minuter innan jag nådde toppen och kunde njuta av utsikten över östra Jeju, havet och över vulkanformationen Seongsan ilchulbong. Väl nere igen fick vi en typisk koreans frukost – skaldjursgröt.

Nu ska vi strax ta oss ut på en utflykt till ön Udo, som ligger 15 min båtfärd härifrån. Vi är å ena sidan sugna på att utforska området, men å andra sidan är vi ganska trötta på att resa och hela tiden göra saker. Vi ska försöka hitta någon mysig strand, köpa hink och spadar och bara ha lite (kallt) strandhäng. Även om det är varmare här så börjar vi verkligen längta efter varmare väder och lite enklare vardag. Vi tycker verkligen om Sydkorea och koreanerna, men vi kommer nog resa härifrån runt den 4:e eller 5:e då det är ganska dyrt här… och nu vill vi ha VÄRME! Så fort vi kommer till Vietnam ska vi posta hem alla våra varma vinterkläder vi släpat med. Även om många påpekat att vi haft lite packning med oss har vi (som det alltid blir) kanske bara använt oss av två tredjedelar av de varma kläderna vi hade med oss. När det är kallt väder ute och man klär sig praktiskt har man ofta ungefär samma sak på sig varje dag…

Vår plan för Vietnam är att stanna en natt i Hanoi (alla flyg kommer in sent) för att sen ta oss till norra delarna upp i bergen och spendera 2-3 veckor i en bergsby, helt utan andra turister där man blir en del utav det lilla bysamhället. Det är via Airbnb och de skriver så fint på sin sida att man genom att bo där och äta hemma hos de olika familjerna i byn kan ge dem en bättre framtid samtidigt som man får mycket tillbaka när man blir en del av deras varma kollektiv. Det finns många barn i byn, och andra familjer som rest dit med mindre barn skriver i omdömena att deras barn hittat massa nya vänner där vilket känns lovande. Ska bli härligt att pausa lite och inte flänga runt lika mycket som vi har gjort hittills.

EDIT: Vi tittade vädret i bergsbyn och det verkar som att det ska regna framöver… och det orkar vi inte riktigt med just nu så vi ska fundera lite på hur vi ska göra. Fortsättning följer!

Annons

En reaktion till “Utflyktsdag och reseplanerna framöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s