Att resa med småbarn

Vi har rest en del med Nikki under hennes två och ett halvt år på jorden. Hon har redan varit i fem länder; Kanada, Island, Portugal, Spanien och England, och vi reste ihop med henne första gången när hon bara var tre månader till ett julfirande i södra Portugal. Både mina och Chris föräldrar bor utomlands; Chris föräldrar bor i Kanada (han är därifrån) och mina föräldrar är pensionerade i Portugal, så det blir en del resande när vi ska ha familjeträffar.

Första resan med Nikki 3 mån till Algarvekusten i Portugal

Så vi är ganska vana med att resa med småbarn, men den här kommer att vara helt annorlunda mot de tidigare resorna vi har gjort. Jag ser verkligen fram emot att slippa flygresorna och stressen som alltid uppkommer på flygplatser. Vi kommer kanske ta någon flygresa längre fram under resan, men finns det ett alternativ med tåg kommer vi alltid att välja det.

Att resa med tåg kommer innebära mer tid till lugnt umgänge, mer lek, att vi kommer ha större utrymme att röra på oss och att vi kommer ha vårt ”bo” dit vi kan dra oss undan. Jag har fått frågan; Men hur kommer det gå att resa så långa sträcker med tåg med en tvååring? Och jag tror att det kommer att gå jättebra! Såklart att det kommer vara jobbigt och intensivt under perioder, men det kommer också att vara otroligt mysigt och roligt att få umgås så mycket hela familjen. Sen är vi ju två och vi är bra på att avlasta varandra när den andra behöver en liten paus. Nu under julledigheten har Nikki varit hemma från förskolan i nästan tre veckor och här ute på ön blir det BECKSVART utomhus efter kl. 15:00 (finns ingen gatubelysning här), så vi är rätt vana att umgås och leka ihop på ett begränsat utrymme.

Våren 2018 i Cornwall, England
Från Island 2019 när jag och Chris precis hade doppat oss i det iskalla havet
Ute på upptäcksfärd i Kamloops, B.C., Kanada. Våren 2019.

Att tänka på när man reser med småbarn är att förberedelse är A och O. Det kanske är självklart för många men det är verkligen nyckeln för en bekväm resa. Allt ifrån en bra packning med rätt (för ditt barn) leksaker, kläder m.m., till att bo på någorlunda barnanpassade boenden (jag brukar läsa omdömen och se om andra barnfamiljer bott där och tyckt att det har varit bra), att ha en bra reseförsäkring i fall något skulle hända, ha koll på sjukhus i varje stad, nödnummer osv. Troligtvis går ju allt bra, men det är lika bra att vara beredd på alla olika scenarion som kan hända. Precis som man är här hemma.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s