Nu reser vi hem till Sverige

Vi har, efter mycket om och men, bestämt oss för att resa hem. Ibland tar det ett tag för ett beslut att växa fram men det har legat i bakhuvudet och gnagit i oss båda ganska länge. Nu när vi väl tagit det beslutet känns det, om än tråkigt, rätt. Vi ville så gärna fortsätta resa, men till vilket pris? Nu stängde de ner hela Koh Lanta för in- och utresor från och med måndag plus lägger på utegångsförbud på kvällar och nätter. Vi visste någonstans att det skulle bli så, men när man väl är mitt i det känns det annorlunda än vi trodde. Och vetskapen att det här bara är början på pandemin gör att vi tänker att ytterligare restriktioner kommer vidtas. Vår dröm var att om vi var ute längre och reste att försöka hitta jobb och starta en vardag. Eller resa mellan olika spännande ställen. Inte att sitta instängda i ett hus utan jobb eller umgänge i vad som skulle kunna bli väldigt många månader. Även om vi var i paradiset kan det tillslut kännas som ett fängelse.

Vi började titta på biljetter och insåg snabbt allvaret att åka snart om vi ville komma hem. Många flygbolag har ställt in alla sina flyg fram till oktober och vi hörde om andra svenskar vars flyg avbokades och ställdes in hela tiden. Qatar flög fortfarande så vi skulle kunna tagit oss till Oslo, men till det nätta priset av 30 000 kr för oss tre. Plus flyg mellan Oslo-Stockholm för säkert en extra 5000kr. Sen fanns det inte så mycket mer. Jag hade läst från svenska ambassaden att Tyskland skulle flyga hem sina medborgare under 2-5 april i extrainsatta ”rescue flights” och att de erbjöd sig att ta med svenskar också. Familjer och folk i riskgruppen prioriterades. Biljettpriset skulle ligga som en vanlig biljett under den här perioden, ca 3500kr p/p. Jag tänkte att jag testar att höra av mig till ambassaden för att se om vi kan få en plats och några timmar senare ringde de och frågade om vi ville ha de sista tre platserna på ett av planen. Det smärtade i hjärtat att behöva dra så plötsligt men vi tackade ja. Vi flyger till Frankfurt och därifrån har jag sen bokat biljett till Stockholm.

Vi kommer nu landa i Sverige på söndag kväll och ta oss ut till vår vackra skärgårdsö och gå i självkarantän där i 14 dagar. Under de dagarna får vi fundera på vad vi nu ska göra med våra liv! Vi är så glada och tacksamma över den här resan på tre månader även om mycket inte blev som vi tänkte. Vi har fått mycket inspiration och även om vi inte reser för tillfället så kommer äventyret fortsätta för oss!

Annons

3 reaktioner till “Nu reser vi hem till Sverige

  1. Tråkigt , men säkert förnuftigt konstig tid vi alla lever i , men känns ändå bäst att bo och leva i sitt eget land ! Ni kan resa sen igen då allt lugnat sig kram och välkomna hem 🤗🙏

    Gilla

  2. Tråkigt att er resa måste ta slut såhär, men jag förstår att ni inte kan sitta instängda i ett hus hur länge som helst. Läste på insta att ni tänker fortsätta med bloggen och då blev jag glad. Ni har ju livets resa att göra också och det vore roligt att se hur ni har det på ön också. En dag kommer livet tillbaka och vem vet vad eller var ni då kommer att göra. Jag hänger gärna med. Ha det så bra 🙂

    Gilla

  3. Vad skönt att ni kommit hem ordentligt. Har följt er resa från första början och tänker fortsätta att följa er blogg. Har varit så kul och inspirerande att få läsa allt ni varit med om. Lycka till nu !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s