Dagarna rullar på här på Koh Lanta

Dagarna här på Koh Lanta rullar på utan någon större förändring. Än så länge har inga större, nya restriktioner införts här på Lanta. Däremot har de helt stängt ner Phuket fram till sista april för både in- och utresor och även stängt ner flygplatsen där. Detta då viruset spridits där pågrund av att vissa turister inte följt reglerna utan fortsatt träffas i större grupper och anordnat fester. Så korkat! Här på Koh Lanta finns det just nu bara tre bekräftade fall, men den siffran kommer säkert också öka snart. Dock är folk här väldigt bra på att följa rekommendationerna och de flera håller sig hemma och när de är ute håller de avstånd till andra.

Vi håller oss hemma mestadels av tiden och bara tar det lugnt. På något märkligt sätt går dagarna ändå ganska snabbt. Solen går ner vid 18:30 här och vi har skapat en jättemysig kvällsrutin där vi lagar middag och tar med den till stranden vid 17:30. Leker, badar, äter och tittar på solnedgången. En skön lite paus i hemmasittandet. Sen tar vi oss hem och badar i poolen ett tag alla tre innan det är dags att natta Nikki.

Solnedgång på Kanting beach
Chris hemlagade Pad thai

Jag fick veta att min farmor har testat positivt för Covid-19. Hon bor på ett boende och har blivit smittad där men har inga symptom förutom att hon haft lite feber. Det känns så overkligt (men samtidigt väntat) att personer i min närhet börjat få det. Även om jag tror att de flesta av oss kommer få det någon gång innan vi får bukt på det (många utan att veta om det) så känns det konstigt när man får veta att någon i ens släkt har det. Men jag är så glad att hon mår bra ändå!

Nej, nu ska jag komma igång med dagen här. Jag spenderar lite för mycket tid om dagarna på mobilen just nu, så jag ska försöka komma igång med små projekt. Jag blev tipsade om en app som man kan beställa saker via posten här i Thailand så tänkte beställa material att pyssla med. Önskar er alla en fin dag!

Annons

En reaktion till “Dagarna rullar på här på Koh Lanta

  1. Man får ta en dag i taget. Läste att det råder utegångsförbud på natten i Thailand nu. Men vet inte vilka tider som gäller. Vi har äntligen börjat få tillbaka värmen och solen. Så vi kör nog trädgårdshäng i morgon också 🙂 Gjorde en stor sats med apelsinjuice och kumquat idag. Vi har ju två sådana buskar i vår trädgård. Bra med antioxidanter och vitaminer. Sköt om er och ha det så bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s