Hemlängtan från paradiset

Ja, tänk att man kan få det. Sen stark känsla att bara vela vara hemma. Jag saknar min familj och mina vänner så mycket just nu. Och vår underbart vackra skärgårdsö som vi bodde på innan vi reste. Naturen där ute är minst lika vacker som den vackraste paradisstranden här med sina vackra stenhällar och det bräckta havet. Det blir väl så i såna här tider, att man längtar till det som är tryggt och hemma.

Vi märker av viruset mer och mer här på Koh Phangan då de har stängt ner i princip alla yogaställen och det hålls knappt några worksshops längre. Det känns ju såklart tråkigt men samtidigt bra att de tar det på allvar. När vi var och handlade i dag tog de tempen på oss innan vi gick in i affären. Så det är på gång här också och vi vet inte i vilken utsträckning det kommer bli, men det känns så mycket bättre att vara här och gå igenom det än i Stockholm. Vi har hittat ett fint hus med två sovrum och kök som vi hyr nu, en månad till att börja med. Samtidigt som jag bara längtar hem till alla nära och kära. Men Sverige finns kvar och vår tanke var ju att spendera längre tid någonstans utomlands. Att det skulle bli på det här sättet var ju kanske inte vår tanke, men DET BLIR JU INTE ALLTID SOM MAN HAR TÄNKT SIG. Det är nog en av de saker man kan vara säkrast över i livet; vi har ingen som helst kontroll över det även om vi lever i en illusion att vi har det.

Vår tanke är att under förmiddagarna bara vara hemma och fixa/pyssla/jobba och sen efter lunch ta oss ner till någon lugn plats på stranden och njuta av den och av den magiska solnedgången som man får se varje kväll. Men ikväll blir det en hemma kväll. Chris håller på att laga mat nu och sen ska vi mysa och titta på en film. Ta hand om er alla där ute!

Annons

2 reaktioner till “Hemlängtan från paradiset

 1. Trevlig helg
  Ja är just nu i en konstig värld med alla regler vad man får och one
  hålla sig ca 2 meter från folk om man är ute.
  Där jag jobbar är vi beroende av de som kommer från Norge och
  handlar men nu när de stängt gränsen till troligen 12 april
  så kommer butiker att få ändrade tider och stängs tidigare
  intressant att se hur länge detta ska pågå
  Skönt om er och ha det gott i sol och värmen

  Gilla

 2. My home is were I lay my hat. Kanske lite felskrivet men du vet vad jag menar. Jag som flyttat runt hela Sverige och nu bor i södra Frankrike har alltid känt mig hemma där jag hamnat. Mitt motto är ju ”Våga vinn” och jag har aldrig längtat tillbaka till en plats jag lämnat. Inte att jag vill bo där igen, kanske bara besöka kort i så fall. Ni har värmen, trevliga människor, god mat och varandra. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s