Uppdatering ifrån Thailand

Just nu sitter jag här på vår lilla veranda utanför vår bungalow på Koh Phangan i Thailand. Chris och Nikki sover fortfarande. Vi har det så bra här. Stranden vi är på är en liten strand, Haad Tien, uppbyggd runt ett hälso/yogacenter The Sanctuary. Det finns ett några andra boenden lite längre upp från stranden men sen är det inte så mycket mer än det här. Haad Tien är en av tre stränder som tillsammans kallas the Tri Bay. Du kan bara komma hit genom att åka båt 10 min från Haad Rin eller åka Jeep genom djungeln i 40 min. De två andra stränderna, vilka ligger på varsin sida av Haad Tien, når du genom att gå över berg som kantar vardera sida av Tien.

Haad Yuan som ligger till höger är den ”stora” stranden här. Och den är inte särskilt stor utan har lite bungalows och hotell men utan av vara överexploaterad. Här finns även en pytteliten kiosk där man kan köpa lite snacks, toapapper och sånt. Till vänster ligger den lilla stranden Haad Whynam som bara har några bungalows på sig. Som ni hör är det inte ett stort ställe och många personer återvänder år efter år pga den fina sammanhållningen som finns.

Vi trivs väldigt bra. Vi har hittat en billig bungalow som vi bor i för 500 baht natten (ca 150 kr) och spenderar dagarna med att bara umgås, yoga och lära känna folk här. Jag har precis gått en väldigt strak kurs i personlig utveckling vilket har varit rätt jobbigt men samtidigt otroligt givande. Det gör ont att växa ibland! Det ska bli skönt med några lugna dagar nu framöver efter kursens slut.

Även om vi trivs är det vissa saker som vi inte gillar lika mycket. Det finns ingen matvaruaffär eller marknad här så allt man vill ha måste man köpa via restaurangerna vilket blir rätt dyrt. Vi skulle vela äta frukost hemma istället för att gå ut varje dag och göra det… kanske låter som en liten sak men när man är ute och reser länge spelar såna saker roll. Sen är allt ganska dyrt här i och med att det är så isolerat. Man kan hitta okej priser på mat, men inte som vi har hittat tidigare. Alla yogapass och andra klasser är också dyra och börjar nästan krypa upp mot västerländska priser. Så vi är nu i diskussionen att kanske byta ställe här på Koh Phangan. Vi vill fortfarande ha den här härliga energin som finns på ön men kanske ha lite mer frihet och rörelsefrihet än vi har här på Haad Tien nu när vi är här så länge.

Vi har betalat vårt boende fram till måndag sen får vi se om vi stannar kvar eller rör oss till någon annan del av ön.

Annons

2 reaktioner till “Uppdatering ifrån Thailand

  1. Ser ut som att ni hamnat i paradiset. Förstår det där med att kunna laga egen mat. Det blir ju både billigare och sedan har du ju en kock med dig 🙂 Ha det så gott.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s