Med tåg genom Thailand

Nu är vi på väg med tåget ner genom Thailand efter två nätter i Bangkok. Vårt första stopp blir Ban Krut, en liten och lugn ort ca fem timmar söder om Bangkok med tåg. Det ska vara en ljuvlig strand och ganska få turister vilket passar oss utmärkt. Bangkok var roligt att vara i, men vi känner att det känns väldigt skönt att lämna storstan. Som jag tidigare sagt, att ha med småbarn i storstäder är ingen hit alltid… men vi löste det bra genom att besöka ett vattenland igår! Tanken var först att promenera och upptäcka Bangkok men hi är inte vana vid den här fuktiga hettan ännu så vi flydde ganska snabbt vidare till vattenlandet. Både jag och Chris älskar vattenland, Nikki är ju fortfarande lite liten men hon älskar att bara så hon är nöjd att plaska med den ena medan den andra åker några åk. De hade även en del för mindre barn vilket Nikki uppskattade.

Vi har även ätit vår första Pad Thai, men definitivt inte den sista. Vi åt den från ett litet gatustånd och betalade 16 kr per portion. Så smarrigt med de smakrika nudlarna, krispiga böngroddarna och salta jordnötterna.

Vi skulle ha varit framme med tåget för en timma sen. Men jag har förstått att varken Vietnam eller Thailand är lika preussiska som Ryssland gällande tider… men vi håller tummarna att vi snart är framme. Vi har vanliga sittplatser och inte i en kupé den här gången vilket är lite jobbigare när man reser med småbarn. I kupén finns mer utrymme för att härja loss än i en vagn, men men det funkar väldigt bra ändå!

Annons

3 reaktioner till “Med tåg genom Thailand

 1. Tror ni gjorde rätt i att lämna storstaden på grund av viruset. Säkrare att vara på landet så länge den härjar. Hur varmt har ni det? Hög luftfuktighet har jag förstått. Ha det så gott 🙂

  Gilla

  1. Det kan härja i år och det blir svårt att hålla oss på landet så länge utan vi kommer fortsätta resa utan att lägga för mkt fokus på det! 😊 Vi är inte oroliga, finns bara 40 fall här i Thailand.
   Det är väldigt varmt, över 30 och hög luftfuktighet! Tack detsamma!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s