Resplanerna för Thailand

Nu har vi varit på resande fot i en och en halv månad och det längsta vi har varit på ett och samma ställe är åtta nätter, och vi börjar känna av det nu. Vi är ju inte några 20-åriga backpackers direkt med hur mycket energi som helst utan börjar känna oss rätt slitna av allt resande… Så vår plan nu är att Thailand ska få bli lite återhämtning och vardag. Ingen av oss (eller kanske Nikki… vem vet!?) är sugen på de vanliga ställena; Krabi, Phi Phi, Koh Lanta osv. Jag var i Thailand för 8 år sedan och jag reste dit med en av mina bästa kompisar. Vi hade börjat på Koh Samui, men gillade inte det vi såg av den ön så vi hoppade på en båt till Koh Phangan med tanken att vi ville hitta ett yogaställe. Vi såg på en karta att det fanns ett litet yogaställe, The Sanctuary, på en otillgänglig strand mitt i djungeln; Haad Tien. När vi hoppade av båten stod plötsligt en jeep som skulle dit mitt framför oss så vi bestämde oss där och då att åka dit. Och det var det bästa stället vi kunnat hamna på, så vi stannade där i 4 veckor, även om tanken hade varit att resa runt i Thailand. Det var precis som vi ville ha det, en litet område uppbyggt runt ett fantastiskt yogacenter, skön vibe, inga försäljare, god mat, ingen kommers, massor av djungelhajker och en otroligt härlig gemenskap där vi skaffade vänner för livet. Vi reste inte ens runt på Koh Phangan utan var så nöjda och glad över all tid vi kunde spendera på Haad Tien. Jag tog sen tåget upp till Bangkok vilket var en positiv upplevelse så vi är peppade på tåg i Thailand!

Vår tanke är att nu flyga till Bangkok. Jag känner mig inte så peppad på en storstad, men Chris är det desto mer så vi kommer stanna några nätter där. Om du har tips på boende och saker att göra får ni jättegärna tipsa oss! Sen ska vi ta tåget ner till Sura Thani och därifrån en båt ut till Koh Phangan och sen ta oss till Haad Thien och spendera en månad där. Det finns såklart en risk att stranden är helt annorlunda, men jag har sett flera vänner som bor där och det verkar inte ha förändrats mycket från det paradis det var för åtta år sedan. Om vi inte, mot all förmodan, skulle trivas eller stranden verkar vara helt annorlunda så åker vi bara någon annanstans. Vi tänker att vi ska hyra en liten bungalow och göra den hemtrevlig, komma ner i varv och in i en vardag, träna (finns både yoga och thaiboxning där), lära känna lite nya människor och kanske hitta något ströjobb som kan dryga ut vår kassa. Vi ska se om Chris kanske kan hoppa in på något kockjobb som vi kan få mat och boende för eller liknande… När jag var där förra gången tjänade jag ihop lite extrapengar genom att massera, så funderar på att göra det den här gången också. Kanske hålla något yogapass på stranden… Ja, vi får helt enkelt se. Vi längtar såå mycket till lite lugn och ro nu!

Bild från Google
Annons

2 reaktioner till “Resplanerna för Thailand

  1. Lite vardag på ett varmt och fint ställe behövs verkligen ibland. De månader vi bodde i husbil var på slutet rätt jobbiga. Vi är ju ännu äldre än ni. Så det var underbart att få nycklarna till huset och bara få hitta vardagen igen. Skulle gärna vilja att ni skriver en resumé om vad ni tyckte om Vietnam och er vistelse där när ni väl lämnat landet. Ha det så gott 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s