Flyttdag i Hoi An samt fortsatta resplaner – snart dags att lämna Vietnam

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att flyttat boende in till stan, promenerat och ätit god mat. Nu bor vi som i Cam Nam istället för Tra Que i två nätter. Cam Nam är mitt i stan, utan att vara mitt i smeten. Det är en liten ö i södra delen av stan och det tar ungefär 10 min att promenera in till gamla stan. Vi bor på ett bra hotell med pool, vilket känns skönt men också lite mer opersonligt än vårt förra boende. Men vi tycker att det är lite kul att byta miljö och se en nu del av stan.

Middag vid vattnet på Cam Nam
Ja. Det var otroligt gott


Nu har vi bokat tåg ner till Binh Thuan (Mui Ne). Vi reser sent på natten till den 26:e, vilket är lite segt men det var det bästa alternativet annars hade vi fått resa med ett dagtåg. Nattåg är så bra för man går och lägger sig i en stad och vaknar upp i en annan. Vi har reflekterat väldigt mycket över vår fortsatta resa. Vårt visum går ut nu den 3:e mars så vi måste lämna landet innan dess. Vi vill ta oss till ner till Thailand och har tittat på olika alternativ för att resa mellan Vietnam (Saigon) till Thailand (Bangkok). Det finns tyvärr inga tåg den sträckan, utan bara buss via Kambodja. Buss hade varit lugnt om det bara hade varit jag och Chris, och vi hade gärna sett Kambodja. Men att resa med en tvååring, i allt som allt över 24 h, med buss funkar helt enkelt inte. Även om vi delar upp resan blir det minst 6h per sträcka, och vi känner oss inte helt trygga i och med att hon är så liten och kommer totalvägra säkerhetsbälte plus att de kör som tokar här. Så vår plan är nu att Chris och Nikki kommer haka på till Dalat istället för att stanna i Mui Ne och tar in på något mysigt boende där. När jag är tillbaka från yogastället flyger vi från Dalat in i Thailand och skippar Kambodja helt. Hur vi flyger är än så länge oklart, men vi vill ta oss ner till Koh Phangan tillslut… fortsättning följer!

Annons

3 reaktioner till “Flyttdag i Hoi An samt fortsatta resplaner – snart dags att lämna Vietnam

  1. Klart att det måste vara lite trixigare att resa med ett barn och att man måste tänka till vid planeringen. Vissa saker och platser får man helt enkelt skippa för att få allt att fungera. Men så är det ju även i vardagen när man bor i ett hus med barn. Nu har inte vi det men vi har hundar och det är ett pussel när vi reser. Därför skaffade vi husbil. Ha det så gott 🙂

    Gilla

    1. Ja verkligen! Men har man lättsamhet i sinnet så funkar det mesta 😃 förstår att det är trixigt med hundar också. Ha det bra du med!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s