Poolhäng och resplaner

Både idag och igår så har vi spenderat hela dagen vid en pool på ett litet hotell nära stranden. Det började igår då vi var på stranden men inte kunde bada för vågorna var alldeles för höga. Nikki som ÄLSKAR att bada blev då väldigt upprörd över att hon inte fick gå i så tillslut valde vi att gå och leta upp någon pool att hänga vid i stället. Efter mycket om och men hittade vi i alla fall till det hotellet och den poolen. Vi lärde känna ett par från Belgien som bodde där och har hängt lite med dem både igår och idag. Vi har fått lära oss mycket om hur det funkar i Belgien, bland annat har de bara 3 månaders föräldraledighet och sen måste man gå tillbaka till jobbet och sätta barnet på förskola eller hos mor/farföräldrar…! De berättade att om man ammar kan man få en timme varje arbetsdag att pumpa ut bröstmjölk till barnet. När man hör sånt är man glad och tacksam över hur vi har det i Sverige.

Efter vi hade hängt vid poolen idag gick vi en promenad i vårt område som vi bor i. Det är fullt av ekologiska grönsaksodlingar överallt och när man går i skymningen känner man dofterna av allt det gröna. En vietnamesisk herre kom fram till oss gav Nikki ett knippe salladsblad och visade med hjälp av kroppsspråk hur hon skulle kasta ner bladen i en liten brunn där det bodde massa hungriga fiskar som snabbt åt upp salladen till Nikkis förtjusning. Vi verkligen njöt, stannade och lekte med några barn och bara strosade. Vi hittade en ny restaurang som vi provade till middag och åt varsin Pho med färska örter och lime till.

Nu har vi bestämt lite mer om vår resplan. Vi kommer stanna här fram till måndag (men ta en bo ett boende i stan de sista två nätterna) och sen ta tåget ner till Nha Trang eller Mui Ne där Chris och Nikki kommer ta in på något härligt strandhotell medan jag tar bussen till Dalat för tre nätter på ett yoga-ashram. Det ska bli sönt med lite egentid!

Annons

2 reaktioner till “Poolhäng och resplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s