Mooc Springs – klarblåa källor mitt i djungeln

Idag gick vårt utflyktsmål till Mooc Springs. På det vietnamesiska språket betyder Mooc okänt och Spring är ju källa, den okända källan. Den kallas det på grund av den lilla kunskap som finns om dess ursprung. På grund av den enorma mängden vatten som ibland bryter ut från detta område, tror forskare att detta kan vara det näst största grottesystemet som finns i världen och att det kan leda hela vägen till Laos. Det svala vattnet här har en vacker azurblå färg och är otroligt klart.

Vi var otroligt peppade på att bada lite då det skulle bli en varm och solig dag. Men när vi kom fram fick vi veta att man inte fick bada sär förens på måndag pga underhåll. Lite snopna gick vi ändå in och njöt av den vackra omgivningen. Höga, djungeltäckta berg runtomkring, klarblå vatten och träbroar gjorde området väldigt vackert. Dock hade vi hade en kille som följe efter oss hela tiden och spanade så vi inte gjorde något som vi inte vi fick göra… lite irriterande. Men vi hade ändå en mysig stund och åt en fantastisk lunch. En helgrillad kyckling från gården ihop med sticky rice och ett örtsalt vilket var något som vi aldrig smakat något liknande förut. Klibbigt med massor av örter, fisksås och chili i. Så gott att äta ihop med kyckling och riset.

Kan varmt rekommendera att åka dit om ni är här i krokarna. Men dubbelkolla bara så man får bada först annars kan man faktiskt skippa det!

Annons

2 reaktioner till “Mooc Springs – klarblåa källor mitt i djungeln

    1. Ja det var synd. Chris åkte iväg själv på en utflykt igår och passerade Mooc Springs och en minut efter så fanns det tydligen ett minst lika fint badområde som vi helt missade… Typiskt! Men ja, väldigt god mat 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s