Torsdag i Hanoi och planer framöver

Igår var en skön dag. Efter yogan åt vi lunch på en lokal liten resturang precis under yogastudion där de serverade fisk i någon god marinad, ris och stekt kål. Vi satt på små plaststolar bland alla de vietnamesisk lunchgästerna och njöt av att bara vara en del av den här häftiga staden. Sen gav vi oss ut på en promenad runt en sjö i mitten av stan. Som en lugn oas från all trafik och alla människor. Vi hittade stället där de hade den där showen med marionettdockor, men föreställningen gick på eftermiddagen så vi skippade det och tog oss hemåt sen istället för lite lugnt mys i vår lägenhet.

Vi orkar oftast bara ta oss ut på en utflykt varje dag nu i och med att vi har Nikki med oss. Resten av dagarna tar vi det oftast bara lugnt inne och leker, för att se ge oss ut och äta middag på kvällen. Sköna dagar. I går när vi var ute och letade efter något ställe att äta middag på så hamnade vi mitt bland alla marknadsstånd med alla grönsaker ni kan tänka er. Vi har reflekterat över att vi inte hittat någon bra mataffär i närheten och börjar förstå att man köper det mesta på såna öppna marknader. Inte oss emot. Vi handlade med oss ett gäng läckra, exotiska frukter hem som vi ätit till frukost idag.

Vi har funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra nu med vårt resande i Vietnam. Allt har ju vänts lite upp och ner i och med att vi inte reste genom Kina så vi har inte haft någon plan om vår resa här. Men nu när vi läst på lite och reflekterat över vad som blir bäst för oss som familj. I och med att vi reser med tåg och reser med en tvååring ska vi resa i vår tänkta färdriktning, och det är söder ut. Vi ska gå till tågstationen idag och titta på biljetter och se om vi åker hela vägen ner till Da Nang (Hoi An) direkt eller om vi stannar i t ex Dong Hoi/Ha och åker in till en närliggande nationalpark där. Som ni ser tar vi resandet väldigt spontant och lite som det kommer.

Chris är iväg på en massage nu och jag och Nikki leker här i lägenheten. När han kommer tillbaka ska jag gå på ett yogapass och sen ger vi oss ut och ska besöka den spännande ”Train street” – en gata där ett tågspår går mitt genom den trånga gatan bland boende, caféer och restauranger.

Annons

En reaktion till “Torsdag i Hanoi och planer framöver

  1. När jag läser detta känns det som att ni verkligen landat i tillvaron. Att sedan ta hand om kroppen med massage och yoga är ypperligt tycker jag. Vet själv hur jag blir när jag inte får göra min yoga. Vilken härlig bild på den regnvåta gatan med träden 🙂 Jag blev helt tagen av den bilden. Så roligt att följa er resa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s