Reflektioner över resan

Nu har vi varit ute på resande fot i drygt tre veckor. Den 13:e januari lämnade vi Stockholm med färjan över till Helsingfors. Sen vidare med tåg till Moskva och sen genom hela Ryssland ner till Mongoliet. Det känns som det var evigheter sen… och även om det inte var så länge sen så känner vi båda nästan en nostalgi när vi tänker tillbaka på Transsibiriska/Transmongoliska och saknar det lite. Det gick så ”snabbt”! Speciellt när vi inte kunde slutföra delen av tågresan mellan Ulan-Bator och Peking och sen ner vidare genom Kina. Det känner vi en lite sorg över att det inte blev så då vi verkligen hade sett fram emot med tåg genom Kina, men samtidigt en glädje och tacksamhet över att fått stifta bekantskap med spännande Sydkorea. Resan blev lite rörigare när vi helt plötsligt fick styra om planerna. Vi hade planerat så att vi skulle stanna länge på ställena i Kina och bara slappna av och vila från allt resande och samtidigt fundera på varit i Vietnam vi ville åka, men så blev det inte nu. Allt blir ju bra i slutändan och vi är glada över att vara i Vietnam nu.

Resandet har gått över förväntan och det varit så roligt och spännande. Inga större problem eller tjafs (även om det ofta är någon mini-meltdown varje dag..) och allt har flutit på smidigt. De problem som dykt upp har vi lätt kunnat lösa. Men det är ändå ansträngande att resa på det här sättet, med tåg och till ganska oturistiga platser. Vi har i princip inte sett en enda västerlänning på två veckor innan vi kom till Vietnam. Det känns faktiskt ganska skönt att nu börjar en lugnare och enklare (?) del av resan. Får se hur länge det håller i sig innan vi hittar på något nytt spännande..!

Annons

4 reaktioner till “Reflektioner över resan

 1. Hej igen! Följer er mycket noga. Är mycket imponerad av hur ni löst era reseproblem. På ett sätt är det ju tur att ni inte kom in i Kina. Att coronaviruset skulle slå till är ju inget man kan förutse. Framtiden får visa om mina planer på en resa likt er blir av. För min del är ett besök i Mongoliet ett av huvudmålen med en resa och då ett boende ute på vischan.
  Lycka till med allt!
  Kram/Roger

  Gilla

  1. Ja det blev ganska bra ändå! Tråkigt att viruset skulle slå till precis nu men det kan man som du säger aldrig veta innan. Ja, det är tur då det kunde ha blivit svårt att ta sig ut ur Kina då många länder (bla Vietnam) stängt gränserna.
   Ja, åker du till Mongoliet under vår/sommar/höst är det nog det bästa sättet att uppleva det landet på. Vi vill gärna tillbaka sen någongång när det är lite varmare där och också bo på vischan. Tack och lycka till med resplanerna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s