Good morning Vietnam!

Nu är vi framme på vårt boende i Hanoi. Flygresan gick bra, men vi kom fram vid fyra på morgonen koreansk tid så vi var rätt slut. Sen var själva flygbolaget inget att hänga i granen; T’way Air. Vi flög ju med MIAT (Mongoliets största flygbolag) när vi flög till Korea och det var som att åka med SAS eller British Airways för 15-20 år sen med mycket plats, fräscht, trevlig personal, varm mat och fri dryck. Plus att de spelade en av mina favoritplattor när vi kom in i planet; Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band! Hur coolt är inte det. T’way var tvärt om, tänk er Ryan Air fast lite sämre. Ja ja, nu är vi i alla fall här och ska inte lämna marken på ett bra tag.

Vi sov på ett hotell precis vid flygplatsen i natt och tog sen en taxi in till vårt boende i Hanoi. Det var spännande att se omgivningen från taxifönstret. Även om det inte är så varmt här nu ser man hur exotiskt det är här med palmer och djungelväxter överallt. Även i stan är det grönska blandat med hus. Vi bor på ett Airbnb-boende som jag kan rekommendera varmt. Mitt i Old Quarters i ett bostadshus når man denna fina lägenhet genom en lång korridor och upp för några trappor med tvätt hängandes överallt. Vi betalar ca 300 kr/natt och har både vardagsrum, två sovrum och matlagningsmöjlighet. Klicka här om du vill komma till boendet. Det enda negativa är att badrummet ligger precis utanför lägenheten så man måste gå ut för att duscha/gå på toa. Vi kände oss direkt hemma och funderar på att stanna här lite längre för att bara kunna landa lite i det här sköna spacet.

Nu har vi duschat av oss flygresan och ska bege oss ut på stan och hitta lite lunch i form av street food. Kanske blir det en Banh mi eller något annat gott.

Annons

En reaktion till “Good morning Vietnam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s