Visum till Ryssland – så gör du

Både ansökan om visum till Ryssland och till Kina var ganska omfattande. Chris är brittisk medborgare och hans visumansökan till Ryssland var säkert 5 sidor längre än var min och Nikkis var, med detaljerade från om föräldrars uppväxt osv. Det tog sju arbetsdagar att få visum till Ryssland, men jag tror att det kan gå snabbare än så. Jag har egentligen inte så mycket att säga om hur du ansöker om visum mer än att följa den här väldigt välskrivna guiden från Rysslanding som går igenom alla steg i detalj. Klicka här för att komma till guiden. Vi följde den och fick våra visum beviljade utan problem.

Det jag kan tipsa om är att inte skicka in ansökan via post när du söker ryskt visum om du inte måste. Vi gjorde det i och med att vi bodde två timmar utanför Stockholm och tänkte att det skulle vara smidigt. Dock kostade det 1000 kr extra på en redan dyr ansökan så det sved i plånboken. Det kanske är något som är allmänt känt, att det kostar mer att skicka in via post, men det visste inte vi.

Vi använde oss av iVisa som visumstöd vilket var supersmidigt. Jag fyllde i hotell som vi hade en tanke på att bo på men inte bokat. Vi bodde inte ens på de hotellen när vi väl kom till respektive stad och det gick bra ändå, precis som hon skriver i guiden. Vi har en reseförsäkring via vårt försäkringsbolag hemma, men valde att köpa till den som hon tipsade om då vi hade dåligt med tid och ville att allt skulle gå så snabbt och smidigt som möjligt. Men annars tror jag du kan be ditt försäkringsbolag om de dokument som behövs för att söka ryskt visum.

Ryska visumcentralen, där du kan lämna in ansökan, ligger i Stockholm på Klara Östra kyrkogata 2A och i Göteborg på Friggagatan 12B. Här hittar du länken till visumcentralens hemsida.

Lycka till!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s