Vår plan framöver

Vi kommer inte ta tåget till Peking i morgon. Detta pga två anledningar:

1. Främsta anledningen. Vi har lite sjukstuga här hemma (nu sa jag hemma igen!). Chris har varit förkyld och haft lite feber sen vi lämnade Sibirien och det blev värre av vår utflykt i förrgår då vi gick mycket och ansträngde oss. Och nu har jag och Nikki också blivit förkylda så vi tänker att det är dumt att sätta sig på ett tåg när man inte är helt frisk. Ingen fara med oss men vi behöver nog vila några dagar plus att de är rätt kinkiga på gränskontrollerna nu om man uppvisar sjukdom.

Vår fina värd Uurna här på vårt hostel är så hjälpsam. Det är guld att ha en local som man har bra kontakt med när man är ute och reser som kan hjälpa en med saker. Speciellt om man reser i länder som inte är så turistiga. Jag brukar välja hostel/airbnb/hotell där det står i omdömena att personal/värd är hjälpsamma. Vi bad henne kontakta en läkare för att de skulle skriva ett underlag till försäkringsbolaget om vi ska försöka få tillbaka pengar för tågbiljetten samt få lite bra medicin. En timma senare knackade en läkare på dörren och undersökte oss och skrev ut recept och underlag. Gratis! Det är tydligen så här i Mongoliet att de har att en läkare kommer hem till en om man behöver utan att man betalar. Fantastiskt!

2. Vi vill avvakta lite och se hur rapporteringarna om coronaviruset blir nu efter Lunar New year. Enligt informationen nu från WHO och UD om hur läget är nu så skulle vi ha åkt, men i och med att det är så mycket resande under deras nyår känns det ändå bra att avvakta lite och se om det ändras.


Så det blir några fler dagar i Ulan-Bator. Men det känns härligt, vi tycker mycket om den här både moderna och traditionella staden. Nästa tåg till Peking går den 30:e så då har vi lite tid att bestämma oss om vi ska åka eller om vi hoppar Kina för tillfället och kanske åker dit senare under vår resa. Eller inte alls. Vi får helt enkelt se hur det blir!

Annons

8 reaktioner till “Vår plan framöver

 1. Och så påstår de att svensk läkarvård är bra. Vi har samma här i Frankrike att läkaren kommer hem till oss. Ja, det ser ju inte så bra ut med viruset just nu. Läste att de stängt alla vägar till Peking då läkare som behandlat viruspatienter dött. Men det kan också vara fel. Ni får nog bättre besked via UD.
  Krya på er allihop. 🙂

  Gilla

   1. Läste artikeln nu och det stod att han var gammal och egentligen pensionerad med hjärtproblem så låter som de andra som avlidit av viruset!

    Gilla

 2. Så fint du skriver! Och jag blir så sugen att göra den resa som ni gör nu! Önskar er snabb bättring och att ni kan fortsätta er resa som ni tänkt er.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s