Mongoliska tåget mellan Irkutsk och Ulan-Bator

Nu har vi snart suttit i 10 timmar här på tågen mellan Irkutsk och UB. Det känns som knappt någon tid alls efter våra tre och ett halvt dygn tidigare. Det intressanta är att man kommer in i ett annat tempo – man sitter och tittar på landskapet, läser lite i en bok, leker med Nikki, pratar och helt plötsligt har många timmar passerat. Det är så skönt med det här långsamma tempot, jag har längtat efter det.

Vackra vyer
Tar en tupplur

De mongoliska tågen är samma grund som de ryska tågen, bara lite fräschare upplever jag det. De har gjort i ordning mer i kupén. T ex tagit bort övre sängarna och skapat hyllor och satt dit speglar medan i de ryska hade de bara låst de övre sängarna. Toaletterna är modernare med ”no touch” knapp för spolningen. Samma samovar med hett vatten finns men tågvärdinnan fyller på en termos åt en och stället in i ens kupé. Tågvärdinnorna upplever jag också som trevligare och bjuder på lite fler leenden även om de inte heller pratar engelska. Det som är lite synd är att det inte finns någon restaurangvagn. Så man får se till att ha köpt med mat. Tåget stannar även 40 min i Ulan-Ude så där kan man hoppa av och handla lite pajer och korv som måltid.

Paus i Ulan-Ude
Smarta fack inbyggda i ryggstöden finns både i de ryska och mongoliska tågen

En annan sak som är negativ är att det är så sjukt varmt på de här tågen. Inomhustermometern visar på +27 grader och jag sitter i linne och är jättevarm. Har bett dem sänka och jag hoppas att det bli svalare i natt för annars blir det nog svårt att sova…

Nu ska jag göra i ordning lite nudlar till middag som vi ska äta ihop med rysk paj och salami. Mums!

Annons

4 reaktioner till “Mongoliska tåget mellan Irkutsk och Ulan-Bator

  1. Jättekul att du uppdaterar bloggen så ofta. Det blir nästan som att följa med på resan , i alla fall lite. Pensionär sedan några år och numera är en tågluff/år ett måste. Har inga planer på Irkutsk men kanske Sankt Petersburg i sommar. Ha det så bra och fortsätt blogga!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s