Maten och tiden på Transsibiriska järnvägen

Det finns en restaurangvagn här på tåget med en gedigen meny. Allt ifrån smårätter till sallader, soppor, varmrätter och efterrätter. De här även en barnmeny, vilken Nikki har ätit ifrån; pasta med korv och en sallad. Vi har ätit i restaurangen två gånger och det är lite ojämt i kvalitén. Det är absolut ätbart, men fisken jag åt första dagen var väldigt torr och rätt smaklös. I går åt jag däremot en biffstroganoff med stekt potatis till som var jättegod.

Rysk korv med grillade grönsaker
Borstj är alltid gott
Nikki var nöjd med sin mat

Dock är maten ganska dyr. Vi har valt att ta med oss mycket egen mat så vi kan ”laga” mat själva också. Oftast ser våra matdagar ut att Chris och Nikki äter havregrynsgröt till frukost (mixa havregrynen hemma så blir det en perfekt gröt med endast hett vatten och du slipper koka den) sen äter vi snabbnudlar ihop med något (typ korv) vi köpt på någon station och sen äter vi middag i restaurangen.

Att ha med snacks är verkligen att rekommendera. Vi rostade upp massa nötter och frön innan vi åkte och har med torkad frukt, kex, lite kakor osv. Vi har också lyxat till det och tagit med lite egna kryddor och chilisås för att pimpa upp maten lite.

En spännande upplevelse under den här långa tågresan är tiden. Varje dag åker vi framåt några tidszoner och alla klockor står olika beroende på om de har täckning och har uppdaterats eller inte. I vanliga fall när man flyger kommer tidsskillnaden som en käftsmäll och kan göra en helt upp och ner i några dagar. Speciellt om man åker öster ut. När man åker med tåg så kommer den istället smygande.

Reser man hela sträckan Moskva-Vladivostok reser man igenom 7 tidszoner. Vi kommer resa genom färre, men vi har redan åkt sex timmar fram i tiden från Stockholm och känner av det både med att det är svårt att somna på kvällen men också det här trötta illamåendet man kan få när man är jetlaggad.

Annons

En reaktion till “Maten och tiden på Transsibiriska järnvägen

  1. Oj, så många tidzoner. Har aldrig rest genom fler än en så jag kan tänka mig att det känns en del. Nudlar är ju perfekt resemat att ha med. Kryddor är bra att ta med då det kan vara svårt att hitta rätt i an dra länder. Vi sakande grillkrydda tills pojken kom hit ner på besök med en stor burk till oss.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s