Dag tre på Transsibiriska järnvägen

Det är helt otroligt hur snabbt dagarna går här på tåget. Det kan bero på att vi hoppar fram en timme i tiden då och då, men jag hade ändå trott att det skulle vara mer dötid och mer långtråkigt. Vi är framme i Irkutsk i morgon bitti kl. 07:43 lokal tid och ska hoppa av där. Vi kommer att bo på en rysk bondgård som vi bokat via Airbnb. Det verkar vara en härlig familj som har gården och de lagar tydligen fantastisk, rysk mat med ingredienser från gården. Vi kommer bo i en egen stuga på deras gård och dessutom ha en rysk bastu i huset – en banja. Hemma bastar jag och Chris flera gånger i veckan så det kommer bli underbart att göra det efter tre dygn på tåget.

Bilder från AirbnbVi har hittat en tidtabell som sitter uppe här i vagnen som visar hur länge tåget stannar på varje station. Det är ju ingen som pratar engelska och ingen som har berättat hur något fungerar så man har fått lista ut en del själva… Men med den kunskapen har vi börjat hoppas av på de stationerna där vi stannar lite längre. Så skönt att komma ut och sträcka på benen, andas lite frisk, sibirisk luft och känna solen i ansiktet. På många av perrongerna har det små kiosker där man kan fylla på med mat, dryck och snacks. Vi har köpt några olika smördegsknyten med kött i och någon rysk korv. Allt har varit gott. Tågen stannar mellan 1 till 30 minuter på stationerna och går EXAKT i tid sen. Lite skillnad från det man är van vid….!

Sibirisk vinter
Sträcker på benen med vår nyfunna tågvän Hanna från EnglandVi har även lärt känna ett brittiskt par som bor två kupéer bort. Vi hängde med dem hela eftermiddagen och kvällen igår. De ska vara ute och resa i ett år och det här är starten på deras resa. De kommer åka hela vägen till Vladivostok utan stopp, alltså 7 dygn i stäck på tåget! Tre dygn i sträck räcker gott och väl för oss. Det är roligt att träffa nya personer från andra länder och dela historier och tankar med dem. Det är en av mina favoritdelar med att resa – de sociala möten.

Annons

2 reaktioner till “Dag tre på Transsibiriska järnvägen

 1. Hej på er !
  Vill bara tala om att du skriver väldigt informativt , jättekul att följa er !!
  Blir sugen på att göra resan , men vi är inte färdiga med båtlivet , så det får ligga på framtiden !
  Lycka till njut och ha kul 🤗🤗

  Gilla

 2. Jag bara älskar den där ryska servisen så fin. Trodde först att det var en säng på bilden och tänkte att den huvudkudden var en aning för hård, men så såg jag ju att det var bastun 🙂
  Roligt med nyfunna vänner som man kan byta erfarenheter och få tips ifrån. Vi brukar göra det med andra husbilsresenärer när vi kommer åt.
  Men duuu står verkligen gossarna i shorts på fotot ??!!!! Brrr ser kallt ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s