Visum till Mongoliet – så gör du

Att ansöka om visum till Mongoliet var det absolut enklaste, och billigaste, av de tre visumen vi sökte innan vi reste iväg. Du kan söka om ett transitvisum eller ett turistvisum till Mongoliet om du åker dit och därifrån med tåg. Transitvisum är lite billigare, men vi ansökte om turistvisum då man behövde ha både ryskt och kinesiskt visum innan man sökte transitvisum och vi ville söka visum efter länderna vi skulle besöka i fall vi skulle bli nekad något visum (det blir man inte, men ändå). Det står att ett turistvisum ska kosta 800 kr och ett transitvisum 600 kr, men vi betalade bara 600 kr för vårat turistvisum till Mongoliet… det kan vara för att vi var där under mellandagarna och de hade inte den vanliga personalen där utan någon stand-in som inte hade jättebra koll.

Mongoliets ambassad ligger vid Mörby Centrum på Svärdvägen 25B i ett vanligt bostadsområde. Du behöver inte boka tid utan kan bara åka dit under deras öppettider, vardagar mellan kl 08:00-17:00, när du vill ansöka om visum.

Du behöver ha med:

  • Visumansökan, ifylld. Blanketten hittar du här.
  • Pass giltigt mer än 6 mån räknat från inresa.
  • In- och utresebiljett. Alternativt så kan du be ditt boende skriva ett intyg att de ska hjälpa dig att boka biljetter, så gjorde vi.
  • Kopia på hotellbokning.
  • Ett foto (id-/körkortsfoto), i färg med vit bakgrund, taget rakt framifrån

Reser du med barn måste du fylla i en ansöka för barnet/barnen också. Sen är det bara att lämna in ansökan på ambassaden och vänta tre arbetsdagar och voilá – visum till Mongoliet färdigt!

För att läsa om hur du söker kinesiskt visum kan du klicka här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s