Dags för Transsibiriska järnvägen!

Vi har haft ännu en skön dag i Moskva. Vi åt frukost hemma och tog det lugnt och bara mös fram till lunchtid då vi gick ut på stan. När vi kom utanför dörren märkte vi att det regnade så vi drog snabbt upp i lägenheten och satte på oss regnkläder och tog med regnskyddet till vagnen. Väl ute så gick vi förbi en MTC-butik (någon typ av telefonibutik) och gick in och frågade om ryskt kontantkort. Tjejen pratade engelska (inte många som gör) och kunde hjälpa oss att fixa ett ryskt kontantkort för 300 rubel (ca 50 kr) där vi i en månad fick fri surf och 500 min samtal. Inte dålig!

Utanför Bolsjojteatern

Jag hade, efter gårddagens mat-fail, kollat upp ett ställe som serverade pelmeni – ryska dumplings, så vi begav oss ditåt. Vi skulle även åka förbi Real Russias kontor i norra delen av stan för att hämta ut våra sista tågbiljetter. Vi funderade på att ta tunnelabanan, men det duggade bara och vi båda tycker om att gå så vi bestämde oss för att gå i stället.

Och vilken hit dumplingsstället var! Lepim I Varim heter det om man översätter den från kyrilliska bokstäver. Snygg inredning och som tur var hade de en engelsk meny då allt stod på ryska. Vi beställde många olika små portioner av dumplings – allt ifrån med lamm och potatis till skaldjur. Till det tog vi en rysk rödbetssallad och drack ett té gjort på havtorn, kanel och apelsin. Det var riktigt gott och vi orkade inte äta upp allt utan tog med oss det sista hem.

Efter det gav vi oss på att åka tunnelbana för fösta gången. Efter att vi skaffade ryska kontantkort och hade internet blev resan så mycket lättare då vi kunde använda Google maps igen. Det är svårt att navigera utan det i och med att så få pratar engelska och allt står med kyrilliska bokstäver, det går såklart men det underlättade otroligt mycket. Jag älskar att åka kollektivt när jag reser, då känns det på riktigt och att man verkligen får känna på en del av kulturen. Moskvas tunnelbanesystem är otroligt stort, men med hjälp av sök funktionen på Google maps där man kan söka på kollektivtrafik gick det smidigt.

Vi fick ut våra biljetter mellan Ulan-Bator och Peking och gick till en närliggande lekplats och lekte tills det började mörkna. Sen tog vi tunnelbanan hem och har bara tagit det lugnt, ätit middag (ryska delikatesser från en delidisk på en mataffär) och badat.

Tåget går kl 23:45 ikväll lokal tid. Det känns både pirrigt och roligt att nu är det dags. Vår längsta tid på tåget, tre dygn, innan vi kommer till Irkutsk. Väl där kommer mannen från vårat homestay att hämta upp oss på stationen. Nu ska jag fortsätta packa det sista!

Annons

En reaktion till “Dags för Transsibiriska järnvägen!

  1. Spännande att åka kollektivt i ett annat land. Något jag också tycker om att göra för precis som du skriver så får man en uppfattning om landets kultur. Sedan brukar det vara billigare än i Sverige så ett prisvärt alternativ. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s