En dag i Moskva

Vi lämnade av väskorna här i vår lägenhet mitt i Moskva vid 11:00 i morse och begav oss sen ut på en liten promenad till Röda torget. Det var ca 2+ och soligt, men tyvärr lite blåsigt vilket gjorde att det kändes kallare. Vi hade en härlig förmiddag och strosade runt och lekte. Åt en god lunch på ett alldeles för lyxigt ställe för vår budget. Men det kändes härligt att sitta där och blicka ut över Röda torget och äta en otrolig Borstj och smaka riktigt god rysk kaviar. Nu är vi i Moskva! Efter lunchen åkte vi hem och vilade lite och passade på att ta ett långbad då lägenheten har badkar. Riktigt skön förmiddag.

Vackra Vasilijkatedralen
Röda torget
Underbar lunch på Beluga restaurant


Eftermiddagen blev dock så där som man alltid tänker att det inte ska bli, men som det ändå ganska ofta blir…. Vi gav oss ut rätt hungriga för ”vi ska bara hitta det perfekta stället som serverar äkta, ryska dumplings”. Vi hade googlat några ställen lite snabbt, men ville komma ut så vi hade inte sparat ner dem. Och utan att veta vart vi skulle och utan internet slutade det med att vi gick runt alldeles för länge och var så hungriga att vi hoppade in på första bästa turistfälla för att få något i våra skrikande magar. Blev varsin tråkig ceasarsallad. Ja, ja. Så blir det ibland! Bättre lycka nästa gång.

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska sova. Så skönt med en dubbelsäng efter att ha varit två dagar på resande fot. Vi bor i en central tvåa med bra kök och en bäddsoffa som Nikki sover i. Nu ska vi ladda batterierna inför Transibiriska i morgon.

Annons

3 reaktioner till “En dag i Moskva

  1. Det är otroligt fina byggnader vid Röda torget. Just detta med att rusa omkring hungriga och glömt var restaurangen finns är något vi också upplevt på våra resor. Men vi åker ju med husbilen så det finns alltid något i kylskåpet. Idag har vi +12 här i Thézan-lès-Beziérs, Frankrike.:)

    Gilla

    1. Verkligen vackert! Haha ja, det känns som att det är något som händer alla barnfamiljer (och vuxna!) 😂 låter härligt!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s