En dag i Helsingfors och snart dags att hoppa på nattåget till Moskva

Natten på båten var okej, sängarna var rätt sköna men herregud vad såna här båtar kan låta ibland. Både jag och Chris väcktes flera gånger och den enda som sov gott hela natten var Nikki. Det är något som vi är tacksamma över, Nikki har sovit hela nätter sen hon var 10 mån och kan sova igenom det mesta. Att hon sover så bra kommer verkligen underlätta under resan.

Nu är vi och går runt i Helsingfors. Vi lämnade av väskorna i en skåp på centralstationen. Så skönt att slippa släpa runt dem under dagen.

Jag har varit här i Helsingfors en del som barn då min farmor är finsk, men inte som vuxen. Det första vi gjorde var att gå till ett ställe för att äta karelska piroger. Dock var de inte jättegoda så det var en liten besvikelse då jag verkligen sett fram emot att äta dem i deras hemland. MEN! Sen gick vi in på ett snabbköp och där bland det nybakade brödet hade de nybakade piroger. Vi köpte på oss ett gäng och till vår förtjusning var de fortfarande lite varma och jättegoda. Jackpot! Sen gick vi till deras vackra saluhall och gick runt lite.

Nybakade piroger från matvaruaffären
Helsingfors saluhall

Nu ska vi fördriva sista tiden här i Helsingfors inne på en stor leksaksaffär där Nikki kan härja runt ordentligt. Vårt tåg mot Moskva går sen kl. 17:44 i kväll. Det ska bli spännande att se vår hytt och vad det blir för mat på tåget (vi har det inkluderat i biljetterna).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s