”En vinter i Moskva är det vackraste som finns”

Snart är vi i vackra Moskva. Jag har längtat efter att resa till Ryssland sen jag läste min första Dostojevskij-roman som 15-åring (ja, jag var en lättsam tonåring…) men det har inte blivit av. Förens nu! Jag ser så mycket fram emot att få uppleva den ryska kulturen. Prata med människor, uppleva känslan, smaka maten. Chris har varit i Ryssland tidigare, vintern 1985 då St Petersburg fortfarande hette Leningrad. Skillnaden då mot nu kommer nog att vara påtaglig!

Vi kommer bara att spendera ett och ett halvt dygn i Moskva och på den tiden tänkte vi klämma in så mycket vi bara hinner. Röda torget, Kreml, Leninmausoleet, Vasilijkatedralen, Arbat osv. Vi ska även hinna hämta ut våra biljetter mellan Ulan-Bator och Peking från Real Russia-kontoret. Kontoret ligger mitt i stan (som jag uppfattar det på kartan i alla fall) så det kommer nog inte vara några problem.

Vi kommer bo väldigt centralt på ett Airbnb-boende. Jag tycker alltid att det är svårt att veta var i en stad man ska bo. Vilken stadsdel som är bäst för ens resans ändamål. Nu valde jag så centralt som möjligt, i och med att vi inte kommer att ha så lång tid i Moskva, till ett så billigt pris som möjligt. Annars tycker vi det är härligt att bo i lite mindre stadsdelar som har mycket kultur, restauranger och caféer. Jag hade gärna bokat ett boende i Arabat men hittade inget som passade oss och vår budget.

Vi har inte kollat upp vart vi ska äta ännu. Jag tänker att vår Airbnb-host kanske kan tipsa om någon bra, rysk resturang. När vi väl sitter på finlandsfärjan ska jag nog sätta mig och kika på restauranger och kaféer att besöka.

Om någon har tips på vad vi inte får missa i Moskva eller om du har tips på någon härlig restaurang eller maträtt får ni gärna tipsa i kommentarerna.

De vackra bilderna kommer från kontot: map_of_europe på Instagram.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s