Äntligen är alla visum klara, fyra dagar innan vi åker…

Yes! Idag (torsdag) fick vi vårt kinesiska visum. Det var tur att det inte var några problem eller behövdes några kompletteringar till ansökan då vi reser på måndag. Inte många dagar till godo!

Jag är glad att alla visumansökningar har gått smidigt och utan några förseningar eller något krångel. Det är säkert alltid så, men man är ju alltid lite nervös över att man ska ha fyllt i någon av de 100 sidorna fel… Men överlag tycker jag att det har gått bra med alla ansökningar och att alla ambassader har varit väldigt hjälpsamma. Det ryska och det kinesiska visumet tog ganska lång tid att fylla i då det var många frågor. För Chris som är brittisk medborgare var den ryska visumansökan extra lång, säkert fem sidor mer än min och Nikkis. Tidsmässigt från det att vi lämnade in ansökan till att vi kunde hämta ut visumen var sju arbetsdagar för att få det ryska, tre dagar för det mongoliska och fyra dagar för det kinesiska. Snabbt jobbat ändå!

Vi kommer behöva söka vietnamesiskt visum under resans gång i och med att vi inte hinner göra det nu innan. Som svensk har man 15 dagar visumfritt i landet, men vi är sugna på att stanna där längre och utforska den vackra naturen (och maten…). Vi tänker att vi ska ansöka om det i Kina, men hur eller var vi gör det har jag ingen aning om. Det får helt enkelt bli ett senare problem. Och går det inte så går det inte, då tar vi glatt våra 15 dagar i Vietnam och sen resa vidare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s