Lugn OCH stressad med en vecka kvar till avfärd

Eller, en vecka och en dag. Jag känner mig å ena sidan ganska lugn, både jag och Chris har en ”det-löser-sig”-mentalitet, men å andra sidan märker jag att jag är ganska stressad över att hinna med allting. Det är inte bara att packa och dra direkt när man ska göra en sån här resa.

Vi har ju sålt vår restaurang och vi måste göra klart allt där med sista bokföringen, avsluta avtal osv. Sen ska vi även packa ner vårt hus. I våras flyttade vi ut till min familjs sommarstuga i Stockholms skärgård då vi längtade efter en enklare, billigare och mer naturnära vardag än vi hade när vi bodde i andrahand inne i Stockholm. Men nu lämnar vi stugan och ska packa ner våra personliga tillhörigheter och flytta in dem i ett förråd här i krokarna. Plus flytta hela vårt gamla förråd i stan ut till förrådet här. Puh, ja ni hör ju. Tur att man är tidsoptimist!

Jag kommer sakna den här vyn…

Igår bokade jag sista biljetten (färjan till Helsingfors) för vår sträcka mellan Stockholm – Peking. Vi funderade starkt på att ta den absolut billigaste hytten och ta med oss mat ombord för att spara pengar, men bestämde oss tillslut för att ta en hytt med normalstandard och fönster och även köpa middag på båten. Det kommer ju ändå vara vår avresedag och då kan vi ju ”fira” det lite!

Färjan kommer komma fram till Helsingfors vid kl. 10:00 dagen efter och vårt nattåg till Moskva, som för övrigt heter Lev Tojstoj, går inte förens vid 18-tiden sen på kvällen. Chris är inte jätteintresserad av att hänga runt i Helsningfors, men jag är supertaggad på att hitta något ställe som serverar karelska piroger. Man måste ju passa på om man väl är i Finland, inte sant? Min farmor bakade alltid karelska piroger till alla högtider förr och jag tror inte någon som inte vuxit upp med smaken av dessa risgrynspiroger med äggsmör kan förstå hur gott det är på samma sätt som vi som har vuxit upp med den tycker. Chris såg i alla fall lite skeptisk ut första gången han smakade.

Jag bakade karelska piroger till julafton

På tal om mat så kommer det, utöver upplevelsen i sig, vara ett av våra fokusområden under resan. Vi båda älskar mat! Äta mat, laga mat, prata om mat, läsa om osv. Det är ett av våra största gemensamma intressen och vi båda ser fram emot att få smaka oss genom alla dessa fantastiska länder. Pelmeni, Borstj, blinier, kaviar, vodka i Ryssland (jag har en dröm om att äta rysk kaviar och dricka vodka i Moskva, vi får se om den blir uppfylld). I Mongoliet, ja, då får vi se. Vi kommer vara öppna för att smaka allt som bjuds där (även inälvsmat). De ska ha ett fantastiskt yaksmör-te och sen såklart Mongolian BBQ. Ah, och sen maten i Kina. Vilken dröm. Finns så mycket men ser fram emot att testa ShaoKao – BBQ på gatan där du väljer det du vill ha grillat och sen avnjuter du det på en plaststol med en inhemsk öl i handen. Vi pratar även om att ta en sväng förbi Sishuan bara för matens skull, men tror att vi kommer få fantastisk mat vart vi än kommer vara i Kina. OCH! Vietnam! Alla som har varit där pratar varmt om maten. Det ska bli kul att äta en riktigt Banh Mi, inte bara vår västerländska version. Tydligen får man många gånger en skål med färska, gröna örter till sin måltid, hur härligt är inte det?!

Så, nu har jag drömt klart om maten, önskar er alla en härlig söndag!

Annons

4 reaktioner till “Lugn OCH stressad med en vecka kvar till avfärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s